Ekstavagantna eco odrziva ljubavna prica 1

Ekstavagantna eco održiva ljubavna priča

Ukoliko ste zakoračili u kolotečinu i ustaljenost ideja u svijetu vjenčanja evo prilike da vam ispričamo nadasve posebnu priču.

Maja i Filip – par koji je naprosto zaljuljao uobičajeno a mi u Artium weddings-u obožavamo ovakav pristup.

Ekstavagantna eco odrziva ljubavna prica 3

Početkom 2021 upoznali smo par koji se javio s idejom za svoje vjenčanje u Istri. Maja i Filip primorci kojima je Istra zapela za oko, od samog početka imali su jasne ideje.
Malo vjenčanje od 30tak uzvanika s nezaboravnom zabavom. Bez ceremonijalnih ideja i tradicionalnih elemenata, s obaveznom dozom ekološki prihvatljivog, smislenog i trajnog.
Naglasak je bio na druženju u uskom krugu bliskih prijatelja. Prijatelji su ujedno bili i gosti i službeni sudionici vjenčanja. Fotografkinja čiji rad uživate gledati prijateljica je para. Maja Fristacky nije wedding fotograf- tim više foto materijal ima drugačiju notu ali tako prikladnu za ovo po svemu drugačije vjenčanje.

Fotografkinja Maja, inače modni fotograf, zarobila je fashion trenutke, dodala taj ekstravagantni dodir, potencirala čarobnu energiju para. Njen način rada osebujan je a istovremeno vrlo dokumentiran. Prenijela je atmosferu na fotopapir a opet zadržala svoje modno oko pri hvatanju poza svojih modela i detalja. Kulise su poslužile jako dobro svojim posebnošću.

Obred se održao u petak u bajnoj Opatiji te su prve fotografije nastale u Amerikanskim vrtovima. S ukupno 4 svjedoka zapečatili su svoju ljubav. Dvije Majine najbolje prijateljice i dva Filipova najbolja prijatelja bili su svjedoci kada se par upoznao pa su posvjedočili o njihovim divnim namjerama i na najvažniji dan.

Nisu zaboravili svoju obitelj. Već su s njima proslavili drugačije i prilagođeno roditeljima i rodbini.

Subotu su zamislili i održali na imanju dvorca Castle Belaj. Dvorac okupan u vinsku priču s dekorom koji smo uživali raditi od samog začeća ideja zaokružio je ovo prekrasno vjenčanje.
Početak toplog dugog ljeta valja iskoristiti i ukoliko jeste par za outdoor wedding ne postoje prepreke.

Vrtove dvorca Belaj naš tim Artium wedding obogatio je s prirodnim materijalima. Bogato postavljen stol za svojih 30 uzvanika naglasili smo visećim zelenim dekorom. Heklani runneri i ukrasi koje je izradila Majina mama bili su nezaobilazni u dizajnu vizuala. Retro rasvjeta bila je ujedno u službi dekora a i neizostavno rasvjetno tijelo. Kombinacijama zelenila i tamnog stakla i metala dodali smo štih koji se tražio. Eco
aware boho.

Plesni podij nije bio ni najmanje klasičan. Plesalo se najčešće bosonogo na tepisima. Plesni pokreti koje je mamio također poznanik para na vjenčanju. DJ je rasplesao i one najtežih nogu. Plesni koraci poput zvijezde na glavi, špaga koje tome sliče i imaginarne scene koje je budila mašta jasan su znak kako su se par i njihovi uzvanici jako dobro zabavili i bili maksimalno opušteni i svoji.

Jer kako bi i sam par naglasio to je bit vjenčanja. Ne radite vjenčanje da bi zadivili nekoga, ispunili nečija očekivanja već da bi proslavili vašu ljubav. Mora biti stvoreno za par ali i za svoje goste jer njih ste pozvali i želite da se dobro osjećaju kao i vi sami.
Jedna od mnoštva zanimljivosti je zasigurno nekonvencionalan govor kumova. Pošto jedan od kumova živi u Belgiji bilo je poprilično zahtjevno osmisliti i k tome uvježbati vjenčani igrokaz umjesto govora. Igrokaz koji je trajao pola sata bio je urnebesan dio sjajne zabave.
Osvrnemo li se na pripreme para prije vjenčanja saznat ćete kako su se držali svojih principa u svim detaljima.

Majina haljina djelo je lokalne šilice. Materijali su pomno birani kako za vjenčanicu tako i za Filipovo odijelo. Prirodni materijali su jedini dolazili u obzir i takvi su i
odabrani. Pokloni za uzvanike su bile njihove uokvirene fotografije ispod triangle luka kojeg smo postavili u krugu dvorca u sklopu lounge djela gdje su se gosti mogli podružiti i stvoriti baš te posebne uspomene koje su na kraju i ponijeli sa sobom kući.

Opetovano vas naš Artium tim poziva- odvažite se! Budite svoji! Budi kao Maja i Filip!

 

Ekstavagantna eco odrziva ljubavna prica 2