S LJUBAVLJU SA BALKANA 1

S ljubavlju sa Balkana

Predstavljamo vam vruću i nezaobilaznu, intrigantnu ljubavnu priču sa Balkana s mističnim poljupcem nezaobilazne Fride Kahlo.

Con Amor from Balkan naziv je projekta koji je oživio trojac Artium weddings Croatia.

S LJUBAVLJU SA BALKANA 2

Prepustite se eksploziji ove nevjerojatne priče i uživajte u narednim redovima gdje ćete saznati baš sve od ideje do realizacije. Začeće ideje možemo zahvaliti vremenu u kojem živimo, okolini i društvu. Potreba da se iščahurio i poletimo leptirov let jača je no ikada. Ogromna količina pozitivne, rasplesane energije vrišti iz nas, zarobljena u malom krugu imala je jednostavno potrebu iskočiti.- objasnila je u svom žaru Katarina iz Artium Weddingsa.

Svaki njihov projekt, bilo da se radi o stiliziranim snimanjima poput ovog ili o događajima vjenčanja, ostalih zabavnih i umjetničkih događanjima kojima su često organizatori ili/i dizajneri i dekorateri, ima svoj detaljno izrađen plan i program. Plan pokrenut idejom čiji svi elementi i oni najmanji moraju biti skladni i priljubljeni jedan uz drugog. Ne dozvoljavaju prostor pojedinostima koji bi stršale ili ne nosile priču kako priliči.

Istim pristupom vode se i u izboru svojih suradnika. Htjeli smo pokazati dobar dio tima s kojima usko surađujemo i razbiti trenutni stereotip o washed out color paletama. Skinuti okove takozvanih trendova. Jer, kako često znamo objašnjavati, trendovi nisu tu da bi ih slijepo slijedili. Svakako je dobro primijetiti ih i razumjeti ali nikako nemamo praksu upakiravati iste i multiplicirati ideju više puta- nastavila je Katarina. Birali smo šarenu, životopisnu paletu boja. Naglasili smo koloritom razigranu i pozitivnu energiju cijelog projekta. Vladavinu žarko crvene, naglašene ružičaste i dovoljnu trunke žute upakirali smo u sliku dobro nam poznatih balkanskih fešti s dozom “rebel” duha. Kako bi pokazali baš taj iskorak iskoristimo smo neiscrpnu Fridu Kahlo. Ženu koja je odigrala vrlo zapaženu ulogu i koja je, nailazeći na stalne i teške prepreke, upravo svojim pristupom krojila svoj put.

Armin, neizostavni član Artium weddings trojca uklopio je svoju najveću strast ; glazbu u sam projekt, uključivši glazbeni band u kojem je aktivni član od 2018. godine. Top of The Pops peteročlani je sastav koji vješto koristi svoje glazbene talente a može se pohvaliti i iznimnim scenskim nastupom. Službeni video uradak, ovog projekta, nosi obradu svima dobro znane canzone koje je izišla iz ladica, možda slučajno. Aranžman potpisuje Armin a izvedbu Top of the pops band. Mirko Mihalj koji stoji iza branda Luce Divina autor je video uratka kojeg s nestrpljenjem najavljujemo i pozivamo da odvojite minute vremena i uživate u scenama koje je zarobio na jednoj od gotovo pa neotkrivenoj lokaciji prirodne ljepote.

Lokacija je došla do nas. – izjavila je iskreno Anđela, treći član Artium weddings tima. Objasnila je kako su promišljanjem i scoutingom za lokacijom koja bi bila baš tih kvaliteta sasvim slučajno naišli Instagram story od Turističke zajednice Općine Kanfanar i zaljubili se u viđeno. Litica nad Limskim kanalom koja se proteže tako napeto strmo nad plavetnilom zaljeva bila je idealna za realizaciju ideje.

Turistička zajednica prepoznala je vrijednosti projekta te uskočila u vlak podrške organizaciji svim potrebnim sredstvima. Ostvarili su divnu suradnju na obostrano veliko zadovoljstvo.

Lokalitet treba približiti publici, ekspedirati kako bi nas divne prirodne ljepote koje nas okružuju obogatile.

Litica je postala kulisa ove eksplozije za nekoliko scena. Par oko kojeg se priča odmotavala bili su Silvija Grubiša u ulozi mladenke koja je svojom osobnošću savršeno legla u ulogu i ispunila potrebne neravnine svojim žarom te Piero Načinović u ulozi mladoženje. Piero je svojim scenskim izgledom utjelovio zamišljeni lik razuzdanog duha a nježnog pogleda.Nikako nasumičnim odabirom obukli su ih dizajnerice Anja Stehlik u crno odijelo pomalo klasičnog no nikako uobičajenog kroja. Mladoženjin styling zaokružila je unikatna marama iz Monatro galerije iz Motovuna

Vjenčana haljina Studia Gray dizajnerice Ivane Čizmadije nosila je zadaću dostatnu projekta. Čipka koja simbolizira tradicionalniji pristup sa naglašenim voluminoznim rukavima a samo virkom struka dovoljno je tašta da zadovolji apetit cjelokupnog projekta. Udobne cipele Sholala osigurale su lagani korak mladenke. Vizažistica Tanja Lukin – Lunika Store i Katarina iz Artystic Hair Studia Pula decentnim su tonovima i konturirajućim tehnikama te odabirom prikladnih frizura naglasile linije svih sudionika. Bogatu cvjetnu krunu po uzoru na heroinu inspiracije izradile su vješte ruke iz Artium weddings tima.

Astek detalji u ulozi nakita djelo su Lucije Retkovac koja je oslikala rame i podlakticu mladenke sa tehnikom iscrtavanja koristeći prirodnu kanu. Glavna kulisa bio je bogato aranžiran stol. Životopisni detalji kao da su tapšali jedan drugog i veselo se protezali na zalazećem suncu. Keramika, drvo, metal i platno bili temelj dekora. Keramika u službi dugovječnosti ako pogledamo uporabnost i odabir posuđa i vaza s tradicionalnim motivima. Dodavanjem zlatnog pribora za jelo potenciran je element služnosti stola i dostignut željeni odsjaj na popodnevnom suncu.

Plavetnilo detalja imalo je zadaću približiti lokaciju stolu i zaokružiti temeljni kolorit projekta s inspiracijskom idejom. Bijelim marama finaliziran je izgleda stolica glavnih aktera svakog vjenčanja.

Svaka zabava da bi ispunila sva očekivanja mora užitkom proći i kroz nepce. Za ovaj dio pobrinuli su se Amalie catering s bogatom postavom ukusnih jela i Antica torte i kolači sa svadbenom tortom. Vina Romeo i njihova vrhunska vina punog okusa dodala su zadnju, potrebnu notu na ovoj glazbeno- scenskoj poslastici. Iza fotoaparata, kako bi čaroliju podijelili s čitateljima, nalaze se Alex iz IndigoBlu weddings.

Njezinim fotografijama vlada dokumentirana smirenost, pristup je artistički s posebnom pažnjom na posebne trenutke i detalje. Alex i Tom iza branda FlicFactory svaki iz svoje perspektive hvatali su čarobne sekunde.

Fotografije im pršte emocijama sa snimanja i mnoštvom razigranih detalja. Kolorit je snažan i izražen po ideji. Kristijan Ribarić – Kristijan Ribarić Photography posvećen detaljima i trenucima zaključao je divne uspomene na jedan veliki dan. Svaki sa svojim jedinstvenim pristupom i tehnikama izvukli su ono najdivnije i pokazali u stvarnom svijetlu cijeli projekt. Potvrdili smo još jedanput da je priroda zaista nenadmašna kulisa i inspiracija. Neistražene lokacije i neviđene kombinacije mogu biti prava poslastica za sva osjetila.

Usudite se raširiti krila i započeti svoje bračno putovanje.

Ušetajte u svoju priču koju pravi tim organizatora i dizajnera može i hoće prilagoditi baš vama.

 

S LJUBAVLJU SA BALKANA 3

0 odgovara

Ostavite odgovor

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)