Bogatstvo ljubavi u rusevinama 1

Bogatstvo ljubavi u ruševinama

Poznajete li jedinstvenu; univerzalnu snagu koja je neuništiva i donosi samo dobro?

 

Bogatstvo ljubavi u rusevinama 2

Photo by: Nina Roland Weddings

 

Mi smo mali tim, obitelj i jednako toliko pojedinci koji dijele iste životne ciljeve. Mi volimo ljubav, slavimo ljubav i njezinu neusporedivu snagu.

Krijemo se iza brenda Artium weddings Croatia i odlučili smo proslaviti ljubav u ovim vremenima kada je ljubav malo je reći podcijenjena.

Ovo je kratki uvod kojeg smo čuli od trojca dizajnera i organizatora vjenčanja. Došli su do ideje koja usko ilustrira nesretnu situaciju u kojoj se našla sva industrija vjenčanja slijedom pandemije prouzrokovane Covid 19 virusom.

Pandemija je promijenila čitav svijet. Ništa više nije isto. Ljudi nemaju iste manire, preplašeni su i zabrinuti. Čitav je društveni život potpuno drugačiji. U samo godinu i par mjeseci svjedoci smo potpuno novog načina društvenog ophođenja. Parovi koji su odlučili proslaviti svoju ljubav prisiljeni su odgoditi ili čak otkazati dan vjenčanja. Ne postoji jamstvo da će se sve vratiti na staro i biti kao prije. Često nas svih upoznavaju sa, kako to vole zvati, novim normalnim.

Srećom, u jedno smo sigurni, ljubav ne može biti odgođena kao ni otkazana a sasvim sigurno ne može biti zabranjena što je glavna poruka cijelog projekta sa službenim hashtagom #cantforbidlove.

 

Bogatstvo ljubavi u rusevinama 3

Photo by: IndigoBlue Weddings 1

 

Time vođen, Artium tim započeo je planirati cijeli projekt. Odabir mjesta bio je simboličan. Dvigrad – ruševine srednjovjekovnog utvrđenog naselja u središnjoj Istri. Ovaj srednjovjekovni grad više je puta pogođen pandemijom kuge a ni ratovi ga nisu zaobišli, ali ga nisu uspjeli pokoriti. Bila je to odluke tamošnjih stanovnika da se odsele s ovog područja.

Dvigrad, kao i većina srednjovjekovnih gradića ima svoje legende. Jedna od njih kaže: „Ako prođete držeći se za ruke ispod jednog od lukova u Dvigradu, zauvijek ćete ostati zajedno.“ Artium weddings okupili su sjajan tim suradnika i oživjeli ceremoniju i proslavu ljubavi u ovim napuštenim ruševinama. Cijeli dizajn i scenarij projekta nosi njihov potpis. Kako je njihova uska djelatnost sam dekor i neizostavni cvjetni dio svakog vjenčanja. Sav dekor djelo je njihovih vrijednih ruku.

Ceremonija se održala u ostacima bazilike svete Sofije. Dva crkvena svoda koji se još uvijek podupiru jedan drugog simboliziraju neuništivu snagu ljubavi. Odražavaju dvoje mladenaca – koji zajedno čuvaju brak na okupu. Svaki dolazi iz svog smjera, ali sastaju se na istom mjestu.

 

Bogatstvo ljubavi u rusevinama 4

Photo by: IndigoBlue Weddings 3

 

Veličanstvenost ceremonije održala je Ines iz Vinum Amoris-a. U njezinim riječima ljupkog tona nizao se idealan zbroj emocija i prava doza misterioznosti koji su tajni sastojak svakog braka.

Paleta boja bila je u službi veličanstvene vjenčanice nevjerojatne dizajnerice Marine Jerant- Lukabu Official. Nika Širola imala je čast nositi Marininu kreaciju i zablistati uz pomoć majstorskih ruku vizažistice Nataše Pamić, za prekrasnu frizuru pobrinula se Lara Aničić iz frizerskog salona Studio

Lara. Fidelio Tailor odjenuo je mladoženju Ivana Gendu u jedno njihovo tradicionalno ali ponovno u trendu odijelo izrađeno po mjeri i par nezaobilaznih crnih lakiranih cipela.

Proslavu ljubavi zaokružio je dizajn rasvjete. Svjetlost koja predstavlja novi početak što je bila inspiracija od samog početka.

Čekali su zalazak sunca te zaustavili mrak rasvjetom za koju je zaslužan suradnik na projektu – Vedran Đukić iz grupe Vedras.

Plesni podij bio je svjetlosna instalacija, prvi ples na proslavi ljubavi u krugu svjetlosti koja se ne može ugasiti. Jer nitko ne može zabraniti ljubav. Ples u novu normalu.

Sve ove divne trenutke zabilježili su fotografkinje Alex iz IndigoBlu Weddings i Nina iz Nina Roland Weddings te sjajni par snimatelja Tin i njegova dražesna Josipa koji stoje iza brenda Nomad Diaries.

 

Bogatstvo ljubavi u rusevinama 5 1

 

Nadam se da vam se ova priča o važnosti proslave ljubavi svidjela kao i nama te da ste pronašli inspiraciju i potrebnu hrabrost za stvaranje svog nevjerojatnog dana vjenčanja.

Organization: @artiumweddings
Location: @visitkanfanar
Design, flowers & styling: @artiumweddings
Photographers: @indigoblu_weddings @ninarweddings
Video: @nomaddiaries_weddingfilms
Bride model: @nikasirola
Groom model: @ivangenda_
Ceremony officiant: @vinumamoris
Dress: @lukabu_official
Suit: @fideliotailor
Jewelry: @design_store_soleluna
Hairstyle: @studiolara_frizerskisalon
Makeup: @_la_vitta_bella
Rental: @adratic_event.cro
Chairs: @ghiastaff
Light effects: @vedrasgroup